Boztram'a Zam!

Boztram'a Zam!

Bozüyük Belediye Meclisi temmuz ayı ikinci oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen konular görüşülürken tramvay yolcu taşıma ücretlerine zam yapıldı.

A+A-

Bozüyük Belediye Meclisi temmuz ayı ikinci oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen konular görüşülürken tramvay yolcu taşıma ücretlerine zam yapıldı.

Bozüyük Belediye Meclisi'nin temmuz ayı ikinci oturumu Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'nun başkanlığında Metristepe Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen konular görüşülerek karara bağlandı.

boztramm.jpg

Toplantıda ilk olarak Metristepe İmar İnşaat Eğitim Gıda Turizm Organizasyon Ticaret Limited Şirketi’nin enflasyon nedeniyle tedarik ettiği sık ve yüksek fiyat artışları ayrıca doğalgaz, elektrik ve istihdam edilen işçi ücretlerindeki yüksek artışlar nedeniyle şirketin ticari faaliyetlerine devam edebilmesi için şirket sermayesinin 2 milyon 500 bin liradan 5 milyon lira artırılarak 7 milyon 500 bin liraya çıkartılması talebi görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonunun aldığı kararın okunmasının ardından oy çokluğu ile kabul edilerek şirketin sermayesi 7 milyon 500 bin liraya yükseltildi. 

baskanii-001.jpg

Ardından toplantıda Bozüyük Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletmesi ekmek fırınında üretilen 250 gr. ekmeğin üretim maliyetlerinde meydana gelen artışlar nedeniyle satış fiyatının belirlenmesi konusu görüşülürken ekmek fiyatının 15 Temmuz 2024'ten geçerli olmak üzere 4 TL'den 5 TL'ye çıkartılmasına oy birliği ile karar verildi.

Toplantıda son olarak tramvay yolcu taşıma ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşülürken 15 Temmuz 2024 tarihinden geçerli olmak üzere tramvay yolcu ücretlerinin 1 TL olan öğrenci ücretinin 2 TL'ye, 2,5 TL olan tam yolcu ücretinin 4 TL'ye, 4 TL olan tek kullanımlık yolcu kart ücretinin 6 TL olarak uygulanmasına oy birliği ile karar verildi. 

tramvay11-001.jpg
 

Bu haber toplam 1520 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.