Bozüyük Belediye Meclisi Toplandı

Bozüyük Belediye Meclisi Toplandı

Bozüyük Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı Metristepe Kültür Merkezi'nde yapıldı.

A+A-

Bozüyük Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı Metristepe Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem konuları görüşüldü.

Gerçekleştirilen toplantıda gündemin ilk maddesinde Çiftçi malları koruma kurulu ve murakebe heyeti seçildi.  Çiftçi malları koruma kurulu seçimi iki liste başvurusu yapılmasından dolayı  gizli oylama ile yapılırken, oylamanın sonunda  Ziraat Odası'nın listesi kazandı. Çiftçi koruma kurulu murakabe heyeti açık oylama ile yapılırken başvuran tek liste belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi. 

İkinci maddede belediye meclis toplantılarının sesli, görüntülü ve kesintisiz olarak kayda alınması konusu görüşülürken oy birliğiyle kabul edildi. 

Toplantıda üçüncü gündem maddesi olarak Yeşilkent bölgesindeki belediyeye ait imarlı belediyeye ait bazı parsellerin satışıyla ilgili Başkan Bakkalcıoğlu'na yetki verilmesi görüşüldü. Bunun üzerine AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adnan Özel "Önceki dönemde fiziksel yapı olarak yaptığınız Hal Meydanı var. Sizin toprak kazandırıp, yer alıp da yaptığınız bir yer yok. Şu anda Yeşilkent bölgesindede elimizde olan bir yer için siz bizden satma yetkisi istiyorsunuz. Siz veya bir başkası bir tesis yapmak istediği zaman mecburen kamulaştırmaya gidecek. Kamulaştırmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla gerçekten ihtiyacımız varsa satalım ama ihtiyaç yok diye biliyoruz. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Belki 20 sene sonra bu topraklara, arazilere ihtiyaç duyacağız." dedi.

bld-meclisi-toplandi1.jpg

Ardından Başkan Bakkalcıoğlu AK Parti grubundan gelen itirazlara yanıt verirken "Ada, parsel belirterek satış yetkisi almak orayı satmak değil. Bu satış yetkisini belediye meclisi almadıkça yapılamıyor. Andığımız parseller iki katlı villa yapımı büyük çoğunluğu olan parseller. Konut parselleri. Yeşilket'teki bu parsellerin de olduğu 2 bin 400 konutluk alanı 2000 yılı öncesinde görev yaparken ben kamulaştırdım. Ama döndüm bir baktım ki bu kadarcık yer kalmış! 600 konut yaptık TOKİ ile, bin 800 konutluk arsa benden sonraki belediye dönemlerine kaldı. Habire satmışız. Satmışız da gayrimenkul mü almışız? Hayır. Yatırıma mı harcamışız? Hayır. Satılmış. Kalanlar bunlar.  Yani o bin 800 konutun içerisinde bu birkaç yüz konutluk bir yer. Bin 500 konutluk yer benden önceki görev yapanlarca satılmış. Ben bunları satayım diye almıyorum ama gerekirse satarız. Benim düşüncem şu: Eğer Bozpark'ı yapmak için 320 dönümlük alanı kamulaştırıyorsam bu gayrimenkulleri seve seve satarım. Bunların satış yetkisini almadan proje yapma şansımız var mı?" ifadelerini kullandı.

bld-meclis-2.jpg

Sonrasında üçüncü gündem maddesinde anılan ada, parsel numaralarındaki yerlerin satışıyla ilgili belediye başkanına yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. 

Meclis toplantısının dördüncü maddesinde Çarşı Kent Meydanı'nda Bozüyük Belediyesi'ne ait iki dükkan parselinin satılması veya 10 yıl süreyle kiraya verilmesi konusu görüşüldü.  Belirtilen parsellerin satılması oy çokluğu ile, kiralanması ise oy birliği ile kabul edildi.

Beşinci maddede ise ilçenin pek çok yerinde bulunan Belediyeye ait olan ve kira süresinin bitişi yaklaşan yerlerin tekrar kiraya çıkılması konusu görüşülürken oy birliği ile kabul edildi.

Ardınan altıncı maddede belediye malları ve gelirleriyle ilgili kamu yararı kararı oy birliği ile kabul edildi.

Gerçekleştirilen toplantıda yedinci maddede senelere sari iş yapma yetkisi ise oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantının sekizinci gündeminde Bozüyük aktif takisiciler ve taksi dolmuşçuları derneğinin vermiş olduğu dilekçe doğrultusunda Bozüyük Belediyesi T plaka ticari taksi ve durak işletme yönetmeliğinin 7/7 maddesinin güncellenmesi talebi oy birliği plan bütçe komisyonuna sevk edildi.

Dokuzuncu maddede ise Bozüyük Minibüsçüler Derneği'nin vermiş oldukları dilekçelerinde Bozüyük şehir içi minibüs, otobüs araçları yönetmeliğinin 12/A maddesinin güncellenmesi talebi oy birliği ile plan bütçe komisyonuna sevk edildi.

Belediye meclisinde görüşülen onuncu gündem maddesinde belediye tarafından elektrik tüketiminin uygun hale gelmesi için güneş enerjisi santralleri kurma çalışmalarında Kızıltepe'deki alanda plan değişikliğinin yapılması talebi görüşülürken  oy birliği ile kabul edildi.

Gerçekleştirilen toplantıda on birinci maddede belediye imar komisyonuna sevk edilen konular görüşüldü.

Gündemin son maddesi 2024 Yılı Belediye Meclisinin aylık tatilinin belirlenmesi konusu görüşülerek meclisin tatili Ağustos ayı olarak belirlendi. 

Belediye meclis toplantısının bitiminde Başkan Bakkalcıoğlu, mahalle muhtarlarının talep ve önerilerini dinledi.

bld-meclis3.jpg

Bu haber toplam 1529 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.