Bozüyük Belediye Meclisi Toplandı

Bozüyük Belediye Meclisi Toplandı

Bozüyük Belediye Meclisi Temmuz ayı 1. Oturum toplantısı Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'nun başkanlığında Metristepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

A+A-

Bozüyük Belediye Meclisi Temmuz ayı 1. Oturum toplantısı Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'nun başkanlığında Metristepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantıda, gündemin ilk maddesi olarak kısmi zamanlı sözleşmeli çalıştırılabilecek olan personele (avukat, mimar, veteriner ve mühendis kadrolarına) ödenecek aylık ücretin belirlenmesi konusu görüşülürken Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim Dönüşüm Genel Müdürlüğü tarafından 2024 yılında Temmuz ayında mali idarelere sözleşmeli personel ücret tavanlarıyla ilgili yayınlanacak olan genelgede gösterilen kısmi zamanlı sözleşmeli personel tavan ücretinin uygulanması oy birliği ile kabul edildi. 

baskanii.jpg

İkinci maddede Çarşı Mahalle Muhtarı ve Baharözü Mevkii sakinlerinin verdikleri dilekçelerine istinaden Baharözü Mahallesi adıyla mahalle kurulması talebi görüşüldü. Konu oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.

Meclis toplantısının üçüncü maddesinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ve 1/5000 ölçekli imar planında atık transfer istasyonu ve çöp döküm sahasında kalan Çarşı Mahallesi 5 ada 94 parselde plan değişikliği yapılması talebi görüşülürken imar komisyonuna sevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Dördüncü maddede Metristepe İmar İnşaat Eğitim Gıda Turizm Organizasyon Ticaret Limited Şirketi’nin sermayesinin 2 milyon 500 bin liradan 5 milyon lira artırılarak 7 milyon 500 bin liraya çıkartılması talebi görüşüldü. Konu oy birliği ile plan bütçe komisyonuna sevk edildi.

Toplantının beşinci maddesinde Bozüyük Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletmesi Ekmek Fırınında üretilen 250 gr. ekmeğin üretim maliyetlerinde meydana gelen artışlar nedeniyle satış fiyatının belirlenmesi konusu görüşüldü. Ekmek fiyatının yeniden değerlendirilmesi konusu oy birliği ile plan bütçe komisyonuna sevk edildi.

Meclis toplantısının altıncı maddesinde ise tramvay yolcu taşıma ücretlerinin belirlenmesi konusu oy birliği ile plan bütçe komisyonuna sevk edildi.

tramvay11.jpg

Toplantıda belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konular görüşülmesine geçilirken  Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesisinde plan değişikliği yapılması konusunda imar komisyonunda verilen karar belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

Ardından Plan ve bütçe komisyonu tarafından alınan karara göre T plaka taksilerin 15 yaşından sonra yenilenme kararı 17 yaşından sonra yenilenmesi olarak belirlendi. Karar oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda son olarak Bozüyük Minibüsçüler Derneği'nin vermiş olduğu dilekçeye istinaden Bozüyük şehir içi minibüs otobüs araçları yönetmeliğinin 12/A maddesinin güncellenmesi talebi görüşüldü. Komisyon tarafından verilen karar "Aracın trafik tescil model yaşının 10 yaşından, model değişikliği yaptıracak araçların ise trafik tescil model yaşının 5 yaşından büyük olmaması hükmünün ayrıca trafik tescil model yaşının 12 yaşından, model değişikliği yapılacak araçların ise trafik model yaşının 7 yaşından büyük olmamalıdır. Yaş haddini tamamlayan mevcut araçlar yenilenecektir. Araç değişikliği yapmayanlar, araçlarını yenileyinceye kadar taşıma hizmetinden men edilecektir. Ayrıca yaş, fabrikadan imal edildiği tarihten sonra gelen ilk takvim ile belirlenir şeklinde değiştirilmesine, 0-5 yaş haddi aranır ibaresinin kaldırılmasına karar verildi" şeklinde açıklanırken oy çokluğu ile kabul edildi.

Bozüyük Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci oturumu 9 Temmuz Salı günü saat 14.00'te yapılacak.
 

Bu haber toplam 1226 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.