Bozüyük'e Baharözü Mahallesi Kuruluyor

Bozüyük'e Baharözü Mahallesi Kuruluyor

Bozüyük Belediye Meclisi Eylül ayı 1. Olağan Toplantısı Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

A+A-

Bozüyük Belediye Meclisi Eylül ayı 1. Olağan Toplantısı Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündemin ilk maddesinde belediye su ve kanalizasyon tesislerine yönelik yeni hat ve tadilat gibi hizmetlerinden katılım payı alınması konusu görüşülürken oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. 

İkinci madde olarak belediye fen işleri müdürlüğü tarafından yol inşa, tahliye ve genişletme tabii tutulan yolların iki tarafında bulunan veya başka bir yola çıkışı olmaması dolayısıyla bu yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden yol harcamalarına katılma payı alınması konusu görüşülürken oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde alanı dolan hafriyat döküm alanı yerine yeni belirlenmiş hafriyat döküm alanıyla ilgili bütçe tarifelerinin eklenmesi konusu oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

baskan-001.jpg

Dördüncü maddede ise Çarşı Mahallesi'nde bulunan ve Sakarya 2. İdare Mahkemesi'nin kararı ile plansız hale gelen yaklaşık 23 hektarlık alanda imar planı yapılması görüşülürken oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.

Toplantının beşinci maddesinde Çarşı Mahalle Baharözü Mevkii'nde sosyal altyapı alanlarının konumunun değiştirilmesi amacıyla yaklaşık bir hektarlık alanda imar planı değişikliği yapılması konusu oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.

Altıncı maddede Yenidoğan Mahallesi'nde belediye hizmet alanı oluşturmak amacıyla yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda 0,2 hektar imar planı değişikliği yapılması konusu oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.

Gündemin yedinci maddesinde ise önceki toplantılarda imar komisyonuna sevk edilen konular görüşüldü. 

Çarşı Mahalle Muhtarının ve Baharözü mahalle sakinlerinin dilekçelerine istinaden Baharözü Mahallesi adıyla mahalle kurulması talebine ilişkin imar komisyonun çalışmalarını tamamladığı belirtildi. Buna göre krokisi ve koordinatları rapor içerisinde sunulan alanın Çarşı Mahalle sınırından çıkarılarak Baharözü Mahallesi adıyla yeni bir mahalle kurulması oy birliği ile kabul edildi.

meclis-toplantisi.jpeg

Toplantıda Çarşı Mahalle 5 ada 94 parselde 1/5000 ölçekli nazım imar planında katı atık tesisleri alanı, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında katı atık tesisleri alanı, atık transfer istasyonu ve atık merkezi olarak imar planı değişikliği yapılması konusu oy birliği ile kabul edildi.

Bozüyük Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci oturumu 10 Eylül Salı günü saat 15.00'te yapılacak.
 

Bu haber toplam 692 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.