Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Bozüyük Kurtuluş Savaşı ve İnönü Zaferleri Anı Evi'nde gazetecilerle bir araya geldi.
Gerçekleştirilen programa Başkan Bakkalcıoğlu'nun yanı sıra CHP İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, Belediye Meclis Üyeleri, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ravşan Alioğlu ve basın mensupları katıldı. Program kahvaltı ile başladı. Ardından Anı Evi'ni gezen basın mensupları Anı Evi sorumlusu arkeolog Emre Algın'ın verdiği bilgileri dinleyerek sorularını yönelttiler.
Sonrasında Başkan Bakkalcıoğlu basın mensuplarına Bozüyük'te gerçekleştirilen çalışmalar ve önümüzdeki süreçte yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi.
Demiryolu Üst Geçidi
İlk olarak üst geçit projesi hakkında konuşan Başkan Bakkalcıoğlu "Köprü, eski kaymakamlık binasının önünden yani Süleyman Bey Caddesi'nden başlayıp demiryolunu geçiyor. Köprümüz 8 buçuk metre genişliğinde. Köprünün izdüşümünden iki yanında en az üçer metre tek yönlü araç trafiğine yollarımız kalıyor. Burada bir sınır var. Geçen dönem bu köprüyü yapmayan Demiryolları'nın alanına girmemek için kolonları tam sınıra koyacağız. Yani köprümüzün açıklığı 51 metreyi geçiyor. İsmet İnönü Caddesi'nden Ömer Ağa Sokağın olduğu bölüme kavşak yapacağız. Köprüden geçip diğer taraftaki kavşağı kullanarak kapalı pazara gidebiliyorsunuz. Veya yine köprüden geçip Kanal Boyu Caddesi'nden Saraycık Caddesi'ne geçebiliyorsunuz. Çok fonksiyonel bir yerleşim planıyla yaptığımız bir köprüdür. Bu bir ard germeli köprü olacak. Ard germe büyükşehirlerde ve karayollarının donanımlı yolları, duble yollar veya otoyollarda, hızlı tren hatlarının uzun köprülerinde kullanılan bir yöntem. Bunu Türkiye'de yapabilen sınırlı sayıda firma var. Biz karayolları ve demiryollarında iş yapmış firmalardan bir tanesine projeyi yaptırıyoruz. Bu işi daha önce yapmış firmalar arasında bu yıl ihale etmeyi planlıyoruz. 295 metre uzunluğunda, 8 buçuk metre genişliğinde bir köprüdür ve maliyetiyle ilgili tam rakam verme şansım yok. Belediye bütçesinden olduğu için 2 ile 3 yıl arasında sürecek. En geç 2028'de hizmete girmesini planlıyoruz." dedi.
Yeni Küçük Sanayi Sitesi
Küçük Sanayi Çarşısının kent dışında yapılmasıyla ilgili yer belirlediklerini belirten Başkan Bakkalcıoğlu "Yer tahsisi konusunda hazineyle irtibattayız. Kamulaştırma için çalışmalarımız sürüyor. Bizim belirlediğimiz yer Bursa yolunda Çaydere'ye dönen yolun karşısındaki bölgedir. Yerleşim planı yapılmakta ama biz hazineden yer taleplerimizde bulunduk, Ankara'ya da gitti. Çalışmalarımız bu şekilde yürüyor." şeklinde konuştu.
Kent Lokantası
Bozüyük'te yapılacak çalışmalardan bahseden Başkan Bakkalcıoğlu Kent Lokantası müjdesini verdi. Başkan Bakkalcıoğlu "Önümüzdeki aylarda Bozüyük bir de Kent Lokantasında kavuşacak. Yeni Belediye Düğün Salonu dediğimiz, Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nin bulunduğu yerde olacak. Ayrıca Başkan Bakkalcıoğlu Kent Lokantasını Ramazan ayından önce veya sonra açmayı planladıklarını ve orayı hafta içi 3'ten sonra derneklerin toplantılarını veya etkinliklerini yapabileceği bir yer olarak da kullanabileceğini sözlerine ekledi.
Gençlik Merkezi
Başkan Bakkalcıoğlu gençlik merkezi projesiyle ilgili olarak "Çarşı Meydanı'n arkasında, eski balık pazarının olduğu yerdeki projemiz tamamlandı. Burada sinema, gençlik merkezi, bowling salonu olacak. İlk ihalelerimizden biri de o olacak. Ama zaman sürecini şu anda söyleyemem. " dedi.
Belediye Parsellerinin Satılması Hakkında İddialar
Başkan Bakkalcıoğlu yakın zamanda kendisi hakkında belediye parsellerinin satılmasıyla ilgili çıkan haberler ve iddialar hakkında konuşurken "Ben öyle lapur lupur yer satan adam değilim. Yılbaşından önce birkaç arsamızı sattık. Şimdi onu anlatacağım. Yaz aylarında Bursa yolundaki taş ocağı doldu. Döküm yeri bulmak gerekiyordu. Belediye olarak devletten yer aradığımız zaman bizi Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdiler. Kovalıca mezarlığının karşısında dev bir maden ocağı var. Kullanımı bitmiş bir ocak. Bize orayı gösterdiler. Ondan sonra diğer genel müdürlüklere sorduk ve izinleri aldık. Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nden başlayan bu hikaye en son Orman Genel Müdürlüğü'ne gidiyor. Orman Genel Müdürlüğü oranın dolgu alanını belirledi, 1 milyon metreküpmüş. 1 milyon metreküp dolgu alanının kendince bir birim fiyatı var. Orman Genel Müdürlüğü bizden bu alan için 18 milyon lira para istedi. Bu ocak Bozüyük için en az 10 yıllık bir ocak. Bunu taksit yapalım dedik ama peşin istediler. Belediyelerin gelirlerinin düştüğü dönemleri yaşadığımız bu süreçte biz bazı arsalarımızı satmayı göze aldık. Eğer yılbaşını geçerse bu rakamlar 1.44'le çarpılacaktı. Bunun için iki bankada rezerv kredi de açtırdım. Bu arsaların ihalesinde birkaç tanesi satıldı ve biz bu işi çözüyoruz diye sevindik. Eylül ayının ilk haftası Orman İşleri Genel Müdürlüğü'nün değerlendirme komisyonuna girdi. Aradan geçen zamanda 23 Eylül günü birdenbire sistem kalktı. 24 Eylül'de bir yönetmelik yayınlandı ve bu 18 milyon 25 buçuk milyon lira oldu. Bununla ilgili yazışmalar, ziyaretler yaptım. Biz eski rakama tabiyiz çünkü başvurmuşuz... Ama neyse ki arsalarımız bu 25 buçuk milyonu karşıladı. Her sene ocak ayında belediyenin gayrimenkulleriyle ilgili satmaya, kiralamaya genel kapsamda yetki alıyoruz. Bu sene de aldık. Şimdi bazı gazeteler ne var ne yok satıyor diye haber yapmış. Daha satılan bir şey yok. Ama gerekirse köprü yapımında, sanayi çarşısı yapımında belediyenin gayrimenkullerini satarım. Ben borç ödemeye satmam ama böyle şeyler için satarım." ifadelerini kullandı.
BOZTRAM
Boztram'ın vatandaşlar tarafından beğenilen bir proje olduğunu dile getiren Başkan Bakkalcıoğlu "Ben geçen dönem ben tramvay yapacağım dediğim zaman herkes güldü. Ama gördüğünüz gibi yaptık. Karşılığı da güzel oldu. Şu anda her gün 2 bin kişi biniyor. 30 bin kart vermişiz. Sokağa çıktığımda her gün bana teşekkür ediyorlar. Boztram'ı şu ana kadar 550 bin kişi kullandı." dedi.