BAŞKANDAN FLAŞ AÇIKLAMA

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu basın mensupları ile bir araya gelerek Ocak ayı belediye meclis toplantısında alınan kararlar ile...

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu basın mensupları ile bir araya gelerek Ocak ayı belediye meclis toplantısında alınan kararlar ile devam eden projeler hakkında bilgi verdi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, başkanlık makamında gerçekleştirilen basın toplantısında ilk olarak basın mensuplarının yeni yılını kutlayarak “2020 yılının hem ülkemize hem tüm dünyaya barış getirmesini diliyorum. Sıkıntı içinde olan her zaman zorluk çeken tüm insanlarımıza Allah’ın güç vermesini diliyorum. 2020 yılı güzel bir yıl olsun istiyoruz” dedi. Daha sonra Ocak ayı meclis toplantısının 1. Birleşiminde alınan bazı önemli kararlara değinerek alınan kararlar hakkında açıklamalarda bulundu. “Öncelikli olarak belediye meclisinde almış olduğumuz bir kararı sizinle paylaşmak istiyorum” diyen Başkan Bakkalcıoğlu; “Ocak ayı ilk meclisimizin ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olmuş bulunuyoruz. Bu bizim için çok önemli olmakla birlikte önümüzdeki yıllarda İzmir Belediyesi ile çok güzel projelere imza atacağımızı düşünüyorum.” dedi.
Basın toplantısının devamında meclisteki Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen kararların 6 Ocak 2020 Pazartesi görüşüleceğinin bilgisini veren Başkan Bakkalcıoğlu, devralınan borçların yıl sonu itibari ile net rakamlarını da basın mensupları ile paylaştı. Başkan Bakkalcıoğlu “31 Mart 2019 itibari ile belediyemizin toplam borcu 23 milyon 443 bin 362 lira 38 kuruştu. Bu tarihten 2 Ocak’a kadar ödediğimiz rakam 17 milyon 194 bin 560 liradır. Yani %70’in çok üstünde ödemiş bulunuyoruz” dedi.


Geçmiş dönemde yapılan sosyal etkinliklere harcanan paralar ile ilgili olarak ta açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı, toplamda belediyenin ödediği para 283.790 TL dir, bu rakamlar gelen tiyatro etkinliği yapan tiyatrocuların donanımı da düşünüldüğünde çok fahiş bir rakamlar, ayrıca o dönemde yapılan spor söyleşi programına ödenen rakam 101.480 TL dir. Şehitlerimizi anmak için ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde gördüğümüz temanın ve belediyenin önündeki göbekte ve Tokilerin orda iki tane anıt dedikleri kırmızı kaide üzerinde ki ay yıldızımızın olduğu bir uygulama var buna ödenen para 601.800 TL . 15 Temmuz şehitlerinin önündeki yapılan köprü ve köprünün çevresinde ki düzenleme toplam 881.460 TL. Ana caddemiz var, ana caddemizde orta refüj de aydınlatma direklerimiz var, geceleri yürürken görüyorsunuz ortada yıldız şeklinde her direkte aydınlatıcı var. Bunlar 37 tane, bu ışıklı yıldızların her birine ödenen bedel 7000 TL toplam 259.122.10 Krş bu yıldızlara ödendi.  Biz bunun piyasa araştırmasını yaptık. Faturadaki marka üzerinden bize bildirilen rakam 800 TL ile 1500 TL arası bir rakam, bunu da belirtmek isterim. Bununla ilgili bu açıklamaların hepsini önümdeki belediye mali hizmetler müdürlüğü ile ilgili birimlerin belge ve fatura üzerinden yapmaktayım.
Bence en güzel örneği şurada görebiliriz; biliyorsunuz belediye olarak dar gelirli ihtiyaç sahiplerine kömür dağıtımı yapıyoruz. Bu kömürü piyasada ki kömür satıcılarından belediye temin ediyor, geçen yıl 2018 yılında belediyemiz 150 ton kömür alımı için ihaleye çıkmış bir tek firma katılmış o tek firmadan 150 ton kömürü 194.550 TL + KDV olarak almış biz bu yıl ihtiyaç sahipleri için kömür alma ihalesine çıktık. Bizim ihalemiz açıktı, 4 firma katıldı, 4 firmanın ihalesi sonucunda biz 250 ton kömürü 191.750 TL’ye aldık. Yani 100 ton daha fazla kömürü hatta ilkinden daha düşük bir rakam + KDV bedelle, temin ettiğimiz firma geçen yıl ihaleyi kazanan firma ile aynı, aynı firma 1 yıl sonra 100 ton daha fazla kömürü daha düşük fiyata temin ettik, ikisinin de belgeleri faturaları mevcuttur.  Şimdi burada bir konuyu da özellikle belirtmek isterim, geçen yıl tek katılımcı ile yapılan ihale bu yıl 4 katılımcı firma ile gerçekleştirildi. Çok katılımcı ihaleler ile kurumsal karların nasıl oluştuğu ortadadır. İlk verilen teklif ton başına 1400-1500 gibiyken, ikinci tekliflerde ise 767 tl dir.

100 ton fazla kömürü daha düşük fiyata ihtiyaç sahibi ailelere temin etmek bizlere huzur veren bir durumdur. Ayrıca sembolik ücretli su uygulaması da başlamıştır. Bununla ilgili iki adet eski ve yeni fatura gözler önüne sermektedir, 13 ton su harcandığında toplam vergiler dahil 31 lira 70 kuruş ödemiştir. Yeni faturada ise 14 ton 2 aylık dönemde harcamadır, toplam bedel 17 lira 53 kuruştur. 1 tonda fazlalık düşünülürse yarı yarıyadır, yani 20 ton altındaki harcamalarda. Tabi bizim hiç bir zaman müdahale edemeyeceğimiz atık su evsel atık, çevre temizlik vergisi gibi devletin kanunları ile gelmiş vergiler haricinde uygulamamız başlamıştır.
Basın toplantısında çalışan sayısı ve kurum için verileri de aktaran Başkan Bakkalcıoğlu; "Belediyemizde 517 çalışan vardı. Bunun 90 tanesi İş-kur’dan gelmiş personeldi.  Diğer 427 tanesi de belediyenin çalışan personeliydi. Bizim şu an geldiğimiz noktada belediyemizden ayrılanlar, emekli olanlar, istifa edip ayrılanlar ve bizim aldıklarımız bütününü değerlendirdiğimizde belediyemizde çalışan 418, artı İş-Kur’un bize vermediği işçilerden aldığımız 22 geçici işçimiz var. Burada söylemek istediğim biz belediyede tasarrufla, israftan kaçınarak bütün borçlarımızı ödemek bizim boynumuzun borcu, ama ödedik. Onun huzurunu da yaşıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren yatırım ve projelerimiz başlıyor. Bunları önümüzdeki basın toplantılarımızda detayı ile konuşacağız. Ben geriye dönük yapılmış hata arama niyetinde değilim. Bana hep sorulan şuydu borç ödedim diyorsun, nasıl ödedin? para vardı, nasıl vardı? Gibi  bir çok soruya muhatap olduğum için kaynakları nasıl yarattığımızı, kaynaklarımızı nasıl israf etmeden değerlendirdiğimizde her şeyin yapılabileceğini gösterecek bir kaç örnek vereyim diye bunları anlatıyorum. Biz şuan kendi belediyemizde kendi personelimizle projeler oluşturduk, oluşturmaya da devam edeceğiz" dedi ve basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bozüyük Haber Haberleri