Bozüyük Belediye Meclisi Eylül Ayı 2. Oturumu Yapıldı

Bozüyük Belediye Meclisi Eylül ayı 2. oturumu Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında yapıldı.

Bozüyük Belediye Meclisi Eylül ayı 2. oturumu Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında yapıldı.

Metristepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda İmar Komisyonuna sevk edilen konular görüşüldü.

Toplantıda ilk olarak Çarşı Mahalle’de batıda Kapalı Spor Salonu, güneyde Atatürk Caddesi, kuzeyde Höyük, doğuda Balcılar Sokak arasında konumlu (Fabrika Mahalle), Sakarya 2. İdare Mahkemesinin 17/02/2022 tarih ve 2020/577 Esas, 2022/181 karar sayılı kararı ile plansız hale gelen yaklaşık 23 hektarlık alanda 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'ndan görüş alındıktan sonra askı sürecinin başlatılması şartıyla komisyon tarafından uygun bulunduğu belirtildi. 

Başkan Bakkalcıoğlu ilgili gündem maddesiyle ilgili "Burası Cumhuriyet Okulu'ndan Sarıtoprak'a, güneyde ana caddemiz, kuzeyde Höyük tepesini içeren 23 hektarlık alan. 2017 yılında imar planı 18 uygulamaları yapılarak burası tamamlanmış. Fakat daha sonra bu bölgede Cumhuriyet Okulu'nun arsasının büyük bir bölümü belediyeye tescil edilmiş. Hazinenin bilgisi olmaksızın yapılan bu tescil işlemine hazine itiraz etti, mahkemeye verdi. Gerçi yasal itiraz süreçleri aşılmışmış da olsa idari yargı kabul etti ve günümüze kadar gelen süreçte de hem imar planı hem de 18 uygulamaları iptal oldu. O bölge şimdi plansız kaldı. Plansız kalan bu alanda yeni imar planı yapma çalışmaları bir zaman süreci içerdiği için eski planı tekrar güncelleyerek seri bir şekilde planlamayı yapmamızın vatandaş çıkarı için imar planı açısından uygun olduğunu düşündük. İmar Komisyonu oy birliği ile kabul edilmiş durumda." ifadelerini kullandı. Ardından ilgili madde oy birliği ile kabul edildi.

Sonrasında Çarşı Mahalle Baharözü Mevkii’nde sosyal altyapı alanlarının konumunun değiştirilmesi amacı ile yaklaşık 1 hektarlık alanda 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile 1/1000 ölçekli uygulama imar komisyonu imar değişikliği yapılması konusunun İmar Komisyonu tarafından oy birliği ile uygun bulunduğu belirtildi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda son olarak Yenidoğan Mahallesi, Manişar Mevki’nde Belediye Hizmet Alanı oluşturmak amacı ile yaklaşık 2000 metrekarelik alanda (0,2 hektar) 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılması konusunun İmar Komisyonu tarafından oy birliği ile uygun bulunduğu ifade edildi.

Başkan Bakkalcıoğlu gündem maddesiyle ilgili olarak "Burası Manişar'daki tesisin güneyinde kalan yeşil alandan bir parça. Burayı belediye hizmet binası, hizmet alanı olarak revize ediyoruz. Semt salonları şeklinde bir projemiz var. Yenidoğan Mahalle konağı, mahallenin çok içinde olduğu için vatandaşlardan düğünlerde ve düğün sonrasında çok büyük şikayetler geliyor. Bazı mahallelerimde de benzer durumlar var. Düğün, dernek, mevlit, nişan etkinliklerinin yapılacağı, basit yapıda, daha küçük semt salonları yapmayı planlıyoruz. Bu da Yenidoğan Mahallesi için düşündüğümüz bir yerdi. Belediye hizmet alanı haline getiriyoruz." dedi. Sonrasında gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Görüşülen gündem maddelerinin ardından toplantı sona erdi.   

Bozüyük Haber Haberleri