Farkındalık İçin Pedal Çevirdiler

21 Eylül Dünya Barış günü, Dünya otomobilsiz kentler günü, Bisikletle aktif ulaşım konularına dikkat çekmek amacıyla Bozüyük'te kadınlar bisiklet turu gerçekleştirildi.

21 Eylül Dünya Barış günü, Dünya otomobilsiz kentler günü, Bisikletle aktif ulaşım konularına dikkat çekmek amacıyla Bozüyük'te kadınlar bisiklet turu gerçekleştirildi.

 ‘’Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’’ adıyla, farkındalık oluşturmak için bisikletlerini süsleyen kadınlar ilk olarak Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi. Ardından bisikletleriyle İsmet İnönü Caddesi'nde bisiklet turu gerçekleştiren kadınlar renkli görüntüler oluşturdu.

Gerçekleştirilen bisiklet turunun ardından yeniden Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadınlar, Bozüyüklü gençlerden oluşan ‘’Grup Denek’’ tarafından verilen konserde eğlendiler.

Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili konuşan Bilecik Anadolu Kadınları Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı ve aynı zamanda Bozüyük Kadınlar bisiklet turu organizatörü  Nurcan Özçakır; "Bisiklet özgürlüğün simgesidir. Kadın-bisiklet-özgürlük temasına dikkat çekmek, kadınları cesaretlendirmek, daha çok insanın bisiklete binmesini teşvik ederek güvenli bisiklet yolları ile ilgili yaptırımı sağlamak, çevreci bir ulaşım aracını topluma düşündürmek için farkındalık oluşturmak amacıyla, her yıl Eylül ayında Bisiklet turu yapıyoruz. 

Bisiklet turu birlik olmaktır, dayanışmadır, birbirine destektir, birlikte emek vermektir, dostluktur, sevgi ve güvendir. Onlarca kadının bir araya geldiği tur ile her şeyden ve herkesten bağımsız ‘buradayız’ deme biçimidir. Gönüllü kadınların birbirini gönülden desteleyerek büyüttüğü ve geliştirdiği kocaman bir sevgi ağıdır." ifadelerini kullandı.


 

Bozüyük Haber Haberleri