Bozüyük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Bozüyük Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantısının öncesinde Meclis Üyelerine ve Muhtarlara sunum yapıldı.
Bozüyük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, 'Şiddete Sıfır Tolerans İlkesi' ile kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek amacıyla kadına yönelik şiddetle mücadele 4. ulusal eylem planı çerçevesinde, farkındalık yarattılar.
Bu çerçevede, Bozüyük Belediyesi meclis toplantısında Bozüyük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddet konularında farkındalık yaratmak amacıyla Kuruluş Müdürü Murat Akcan ve Sosyal Çalışmacı Zeynep Gündüver tarafından Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu başkanlığında toplantıya katılan belediye meclis üyelerine , muhtarlara ve diğer katılımcılara farkındalık amacıyla toplantı öncesi sunum yapıldı.
Toplantı hakkında verilen bilgide; "Bozüyük ilçemizdeKaymakamımız Adem Öztürk başkanlığında faaliyet gösteren Kadına Yönelik Şiddetle mücadele komisyonu çalışmalarına büyük bir özenle devam etmekte olup komisyonda görev alan resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile üniversitemiz tarafından farkındalık çalışmaları yapılarak vatandaşlarımız bilgilendirilmektedir.4 Eylem Planı çerçevesinde "Şiddete Karşı Sıfır Tolerans" ilkesiyle yapılan çalışmalarda emeği geçen tüm paydaş kuruluşlara teşekkür ederiz.
Kadına yönelik şiddetle mücadele; çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımı ve toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesini gerektirir. Dolayısıyla, disiplinler arası bir yaklaşımla çalışmaların yürütülmesi ve ilgili tüm tarafların önleme, koruma, cezalandırma ve politika boyutuyla sürecin içinde yer alması büyük önem arz etmektedir.
Ülkemizde kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, kadının insan haklarının korunması ve güçlendirilmesi ile kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Ancak, kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemeler kadar bu düzenlemelerin etkin şekilde uygulanması, şiddet mağdurunun yanısıra şiddet uygulayana yönelik koruma, tedavi, rehabilitasyon hizmetlerinin sunulması ile konu hakkında toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artırılması da büyük önem taşımaktadır." ifadelerine yer verildi.