İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

Bozüyük'te İlköğretim Haftası kutlama töreni yapıldı.

Bozüyük'te İlköğretim Haftası kutlama töreni yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başladı. Sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasına geçildi.

Ardından Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, İlköğretim Haftası ile ilgili olarak konuşma gerçekleştirdi.

Müdür Çetinkaya yaptığı konuşmada; "Biz ilçemizde 75 eğitim kurumu, 14 bin 361 öğrencimiz,  bin 132 öğretmenimiz ve eğitim çalışanımız ve binlerce velimizle çok büyük bir aileyiz. Yeni eğitim yılının bu büyük ailemize hayırlı olmasını, güzellikler getirmesini temenni ediyorum. 2024-2025 Eğitim Öğretim yılını Türk eğitim tarihine bir dönüm noktası oluşturacağına inandığımız Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle adım atıyoruz. İnanıyorum ki biz elbirliği ile birbirimizi destekleyerek elimizi taşın altına koymaktan imtina etmeyerek, yeni nesillerin inşasında üzerimize düşeni yapacak ve Türkiye Yüzyılının şüphesiz hakkını vereceğiz. Türkiye Yüzyılı hedefimiz bu aziz vatanın her ferdinin geleceğine dair güçlü bir taahütümüzdür. Birbirimize, öğrencilerimize, okullarımıza ve derslerimize yeniden heyecanla kavuşmamız, bu yeni başlangıç inşallah hepimiz için başarılı, hayırlı, verimli ve keyifli geçer. Gazi Atatürk'ün 'Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.' sözünden de anlaşılacağı gibi  İstiklal ve istikballe ilgili olarak üzerinde hassasiyetle durulması gereken en önemli konuların başında eğitim gelmektedir. Bu bağlamda yeni eğitim yaklaşımını Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile çocuklarımızı zihnen hür, ufku geniş, insanlar olarak yetiştirmeyi en önemli hedefimiz olarak görüyoruz. Anadolu'nun dört bir yanında tüm il ve ilçelerde, köyler ve kasabalara kadar vatanın her köşesinde maarifi yüceltmek için emek veren eğitim çalışanlarını hepinizin huzurunda saygıyla selamlıyorum. Sorumluluğu ağır bir mesleği layıkıyla sürdüren tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimizin gelişimi için gösterdikleri fedakarlıklar nedeniyle teşekkürlerimi iletiyorum. Üzerimde emeği ve hakkı olan kendi öğretmenlerimi de hürmetle anıyor, hayata veda edenlere Allah'tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum. İdealleriyle yoğrulmuş, azimle çalışan her bir öğretmenimizin milletimize yaptığı hizmetlerin kıymetini kelimelerle anlatmak elbette kifayetsizdir. Rabbim, tüm öğretmenlerimizin bu süreçte yardımcısı olsun." dedi.

Müdür Çetinkaya'nın konuşmasının ardından öğrencilerin gösterilerine geçildi. Öğrenciler tarafından yapılan çeşitli gösteriler ilgiyle takip edildi.

Sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlköğretim Haftası kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Öğrencilere ödül takdimini Kaymakam Öztürk, Başkan Bakkalcıoğlu ve Müdür Çetinkaya gerçekleştirdi.

Son olarak ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrencilerin toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Bozüyük Haber Haberleri