10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Vali Tahir Büyükakın, ilimiz ve ilçelerde gazetecilik faaliyetini sürdüren basın mensubu temsilcileriyle bir araya geldi.
Kahvaltı programında konuşan Vali Tahir Büyükakın, Bilecik'in geleceği için bir vizyon projenin belirlenmesi gerektiğini söyledi. Belirlenen projeyi de Sivil Toplum Kuruluşlarının, basının ve halkın sahiplenmesi gerektiğini ifade etti. Basın mensuplarının da Bilecik'in geleceği için çok önemli rol üstlendiğini kaydeden Vali Büyükakın, oluşturulacak kamuoyu ile kentin geleceğini basının tayin edebileceğini kaydetti. Vali Büyükakın: 'Bizim toplumumuzun talep ettiklerini diğer taraf hizmet olarak sunuyor. Bilecik geleceğe dair ne talep ediyor? Bunun taşıyıcısı da basın. Değerli görünenleri haber yaptığınızda bunlar değer görüyor itibar görüyor.' dedi. Vali Büyükakın ayrıca, kentin geleceği ve gelişmesi için ortaya konacak projeye; üniversitenin, STK'ların ve basının sahiplenmesinin idarede yaşanacak değişiklikler nedeniyle oluşacak aksaklıkların önüne geçebileceğini belirtti.
Sakarya Gazetesi sahibi Şadi Erdal'da ilimizde tarım, tarih ve üniversite ile ilgili yapılabilecek bir takım düşüncelerini Vali Büyükakın ile paylaştı.
İlimiz tarımıyla ile ilgili konuşan Erdal, Sakarya Vadisinin verimli şekilde kullanılmasıyla ilimizin bu alanda büyümeye gidebileceğinin altını çizerek Antalya'ya alternatif ürünlerin Sakarya Vadisinde yetiştirilebileceğini söyledi.
Tarih konusunda da Bilecik'in hak ettiği değeri görmediğini kaydeden Şadi Erdal, bu konuda da Bilecik'in Şeyh Edebali, Dursun Fakıh ve Ertuğrul Gazi türbeleriyle aslında Konya'dan bile daha şanslı olduğunu fakat bunu değerlendiremediğine dikkat çekti. Erdal ayrıca sadece Söğüt'te kurulan Osmanlı'nın bile Bilecik'i bir değer haline getirebileceğini kaydetti.
Üniversite konusunda ise Bilecik'in bu yönde gelişmesi gerektiğini ifade eden Erdal: "Bence şehri 500 bin nüfusa ulaştırmaktan ziyade az olsun, hem kendi örf adetlerini yaşatan bir il olsun, hem de ziyaret edilebilecek bir il haline gelsin. Bilecik Üniversitesi adı altında kurulan üniversitemizle ilgili biz 20-25 yıl önce Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi kurulması veya Osmangazi Üniversitesi olması ile ilgili manşet attık. Bugün Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi oldu. Basının bu husustaki önemine inanıyorum. Ama şunu da kabul etmek lazım. Burada STK'lar ve basın ne derse desin bugün her şey devletin elinde. Bilecik'te bugüne kadar devletten gereken desteği alamadı" dedi.
Erdal ayrıca Bilecik'te bir eşrafın olması gerektiğinin altını çizerek, bunun Cumhuriyetten sonra Bilecik'te yok edildiğini söyledi. Yenişehir, Pamukova, Sarıcakaya, Mihalgazi, İnegöl, İnönü ilçelerinin Bilecik'ten alınmasıyla ilin yalnız kaldığını ifade eden Erdal: "Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Bizler sizlerin Bilecik için ne yapalım şeklindeki düşüncelerinden memnun oluyoruz. Bunu da idarecilerle basın olarak temas edersek daha etkili olur diye düşünüyorum. Üniversitenin de bu konuda çalışması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Gazetemiz yöneticisi Mücahid Erdal'da şehrin gelişmesi noktasında yazdığı köşe yazılarından bahsetti. Erdal, yıllar önce Trabzon'un, Amasya'nın, Manisa'nın kendisini şehzadeler şehri olarak tanıttığını fakat padişahlar şehri Bilecik'in tanıtılmadığını söyledi. TRT'nin Bilecik'te yaptığı çekimlere katıldığını aktran Erdal buradaki konuşmasından bir bölümden bahsederek: "O programda ilimizde ata sporları turnuvaları düzenlenebilir diye teklifte bulunmuştum. Osmanlının hükmettiği devletler arasında yapılacak turnuva ile herkes Bilecik'ten bahsedebilir diye öneride bulunmuştum. Buna benzer teklifi siz bugün yapmış oldunuz. Toy toplantısı diyerek. Bence bunlar şehre marka katar değer katar." dedi.
Erdal ayrıca Söğüt Şenliklerine hem ulusal hem de yerel basının davet edilerek Söğüt'te konaklamalarının sağlanmasıyla Bilecik isminin ülke gündeminde daha çok yer almasının sağlanabileceğini ifade ederek bu konudaki köşe yazısından bahsetti. Yazı İşleri Müdürü Erdal'ın bu önerisini de Vali Büyükakın değerlendireceklerini kaydetti.
Toplantı daha sonra karşılıklı sohbet havasında devam etti. Programın sonunda ise Vali Tahir Büyükakın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına çeşitli hediyeler takdim etti.
Polisevi'nde düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli, Gazetemiz yöneticisi ve Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal, Sakarya Gazetesi Sahibi Şadi Erdal, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İsmet Cep, Gazetemiz Muhabiri Çağla Can, Sakarya Gazetesi Muhabiri Sinan Önce, Osmaneli Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem, Osmaneli Haber Gazetesi Muhabiri Tuğba Tırpan ve ilimizdeki diğer basın mensupları katıldı.